محل تبلیغات شما

بارورسازی پارک های علم وفناوریبا هدف تعمیق ارتباط صنعت و دانشگاه و رونق تولید در کشور 



همان گونه که درگذشته به آن اشاره شد با بررسی نقش پارک های علم وفناوری از دیدگاه محقق و پژوهشگرایرانی ارائه دهنده طرح بارورسازی (توانمندسازی ) این پارک ها ؛ می توان این گونه  تصور کرد که پارک های مورد نظر علاوه بر ماموریتهای مشخص شده در چشم انداز فعالیت های خود می توانند با استفاده از شیوه های نوینتوانمندسازی سازمانی ؛خود را مهیای اجرای هرچه بهتر امور محوله کنند. رویکردی کهدر آن ؛ این نقش به شیوه ای نظام مند می تواند ضمن کاهش فاصله اقدامات در پارک هایمورد نظر با سایر مراکز معتبر پژوهشی با فعالیتی مشابه در کشورهای توسعه یافتهموجبات ارتقای سطح کیفی عملکرد پارک های علم وفناوری را در حمایت از مجموعه هایصنعتی تولید کننده کالا و خدمات به شیوه ای دانش بنیان فراهم آورد. مطلبی کهمولف کتاب برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس  همواره آن را به عنوان یکی از دغدغه های خود در برنامه توسعه فناوری معرفی کرده است و با توجه به پژوهش هایاخیر خود در مسیر آماده سازی مجموعه ای تخصصی با محوریت بهره برداری از شیوه اینوین در حل مسئله با استفاده از ابزارهای کلینیکی بر آن تمرکز نموده است . 


ایشان اعتقاددارد که  با بررسی سوابق اجرا در مجموعههای بزرگ صنعتی و خدماتی در کشورهای توسعه یافته از جمله نکات ارزشمندی که توجه پژوهشگرانرا بیش از پیش به خود جلب  می نماید :حضورمراکز معتبر پژوهشی با هدف کاربردی سازی ایده ها می باشد که درحوزه هموارسازی مسیر تولید و عاری سازی آن ازچالش های روزمره ای که تولید کنندگان با آن مواجه می باشند به شکل کاملا تخصصی ایفاینقش نموده و دراین مسیر اقداماتی ارزشمند را انجام می دهند.  اقداماتی که به شیوه کاملا کارشناسی شده و بااستفاده از ابزارهای مناسب ضمن کالبد شکافی عارضه ها و برنامه ریزی و توسعه فرصتهای بهبود خدماتی ارزشمند را در قالب خدمات مشاوره تخصصی برنامه ریزی و توسعهبهبود عملکرد دراختیار این مراکز قرار می دهد. رویکردی که توانسته است موجباتبرقراری یک ارتباط موثر و باارزش افزوده تولید دانش کاربردی جهت عبور از مسائل رابرای مجموعه های صنعتی در همکاری با مراکز پژوهشی فراهم آورد.


از جمله اینمراکز می توان به مجموعه بزرگ صنعتی تولید کننده خودرو در کشور ژاپن با عنوان گروهصنعتی تویوتا اشاره کرد. این مجموعه بزرگ صنعتی که با پیشینه سرریز دانش تولیدمحصول از مجموعه های تحقیقاتی و صنعتی با فعالیت مشابه در کشورهای پیشرو دراینزمینه فرآیند تولید محصولات خود را با استفاده از یک نظام الگوبرداری تطبیقی آغاز نموده است .از جمله اولویت های خود را بر بهره برداری از یک ساختار مناسب تحقیقات کاربردی با پرداختن به ایده های فناورانه و محصول محور متمرکزنموده است ؛ و دراین رابطه به ساختاری توجه دارد که در آنبه شیوه ای مناسب بر روابط بین مجموعه های تحقیقاتی توسعه دانش تولید محصولات درانطباق با کیفیت و انتظارات مشتری با مجموعه تولید محصول در گروه صنعتی تمرکز داردو ضمن نظارت بر اجرا ؛ این روابط را مدیریت می کند.  


آری تویوتادرآغازین مرحله رشد خود با بهره برداری از دانش استخراج شده از محققین و دانشمندانمراکز معتبر پژوهشی با امکاناتی به مراتب کمتر از امکانات موجود درپارک های علموفناوری در وضعیت موجود کشور توانست ضمن بهره برداری از یک برنامه ریزی موثر؛ موجبات انتقال دانشتولید وارتقای محصولات تولیدی خود را درقالب ایده ها از مراکز مزبور گرفته و آن رابه پدیده هایی  ارزشمند تبدیل کند . پدیده هایی که درحال حاضر توانسته است نام تویوتا را به عنوان یکی ازموفق ترین مجموعه های صنعتی بهره بردار از الگویی مناسب دراین زمینه معرفی کند. نگرش تویوتا به دانش توسعهتکنولوژی و توسعه کیفی محصولات و فرآیندها ؛ نگرشی عمیق و ساخت یافته برپایه خریددانش از مراکزی بود که فعالیتی جز برگزاری نشست های هم اندیشی و مطالعه بر رویظرفیت های موجود در سایر خودرو سازان (رقبا ) نداشتند . نشست هایی هم سو با اهدافتویوتا و برپایه بهره برداری از جدیدترین شیوه های برنامه ریزی و توسعه فکر واندیشه نخبگان که توانست موجبات ظهور ایده هایی را فراهم آورد که بالندگی تویوتارا در برنامه های آتی این مجموعه بزرگ صنعتی رقم زد.


رویکردی که در یکمدت زمان کوتاه از جهت گیری این مجموعه صنعتی در بهره برداری از این ظرفیت هاتوانست موجبات موفقیت این مجموعه را درمقایسه با سایر مجموعه های بزرگ صنعتی تولیدکننده خودرو در دیگر کشورها فراهم آورده و این مجموعه صنعتی را درمسیری قرارداد کهامروزه از آن به عنوان یکی از برندهای معتبر تولید خودرو در سطح جامعه جهانی یادمی شود.


در بررسی یکنمونه کاربردی دیگر می توان به برخی مجموعه های تولید کننده کالا در کشور کرهجنوبی توجه کرد. مجموعه ای همچون سامسونگ که همواره در ابتدای ظهور فعالیت های خودبرپایه سرریز دانش تولید محصول از مجموعه های نظامی به بخش صنعتی تولید کالا شکلگرفت و همواره در هراس از رقبایی همچون سونی و پاناسونیک در جست و جوی راهکارهاییبرای پیشی از گرفتن از این مجموعه ها در فتح بازار بود. رقیبی جدی با انگیزه ایبالا جهت عبور از مجموعه های بزرگی همچون سونی و پاناسونیک در کشور ژاپن که ازجمله مجموعه های صنعتی سرآمد تولید محصولات الکترونیک در زمان خود بودند .


با بررسی اولویتهای راهبردی مشخص شده در چشم انداز توسعه سامسونگ از جمله عواملی که به شکلی منطقیقابل مشاهده است می توان به پیشینه تحقیقاتی این شرکت در بهره برداری از یک الگوینظامی در انتقال دانش سرریز شده از این بخش در قالب توسعه مبادلات الکترونیک به یکمجموعه صنعتی در بخش خصوصی در کشور کره جنوبی توجه کرد. سامسونگ نیز همانند تویوتابا عبور از یک دوره انتقالی تبدیل فرصت ها توانست موجبات شکل گیری ساختاری منطقیدر بهره برداری از شیوه ای نوین درکاربردی سازی ایده ها  را فراهم آورد. شیوه ای که درآن مجموعه سامسونگنیز در ردیف خریداران دانش انتقالی تولید محصول و ارتقای کیفیت آن با استفاده ازایده های قابل ارائه درمراکز توسعه تفکر راهبردی و پژوهش در دانشگاه ها و سایرمراکز مشاوره تخصصی تبدیل محصول از ایده قرار گرفت. رویکردی که به مرور با فعالسازی بخش تحقیق و توسعه محصولات سامسونگ و برقراری ارتباط گسترده این بخش بابسیاری از مجموعه های معتبر پژوهشی موجبات ظهور و بروز یک قدرت منطقه ای تولیدمحصولات استراتژیک با ظرفیت جهانی سازی را فراهم آورد.


با بررسی آمارمبادلات کالا و تولید محصولات سامسونگ در مقایسه با اقدامات صورت پذیرفته توسطسایر رقبا در سطح جامعه جهانی می توان به اهمیت و ارزش نوآوری های این شرکت کهمحصول کاربردی سازی ایده های استخراج شده در مراکزی مشابه با پارک های علم وفناوریدر کشور می باشد می توان پی برد. 

 

و بسیاری ازنمونه های موفق دیگر در کشورهای آلمان ؛ ژاپن و سایر کشورهای توسعه یافتهتوانسته اند با نگرشی ارزشمند در مسیر کاربردی سازی دانش حاصله از طرح ایده های نوونوآوری های موجود درجامعه پژوهشی و صنعتی کشور قرار گیرند. رویکردی که بیان ازتوسعه یک نگرش  راهبردی در فعال سازی وحمایت از مراکز معتبر پژوهشی با محوریت توسعه فعالیت های علمی کاربردی دارد؛ و ازجمله محورهای مورد توجه مولف کتاب برنامه ریزی استراتژیکومدیریت عملکرد اورایس در اثر جدید خود  میباشد. محورهایی که با پرداختن به برخی نمونه های کاربردی در کشورهای توسعه یافتهبیان از پیمودن مسیری دارد که این مجموعه ها در بهره برداری از ابزارهای نوینتوانمندسازی سازمانی به آن رسیده ؛ و از آن به عنوان ابزاری موثر دراین زمینه یادمی کنند.


برهمین اساس وبانگرش به تحقیقات صورت پذیرفته توسط پژوهشگر ایرانی که دغدغه رونق تولید و کاهشفاصله بین مراکز پژوهشی و مجموعه های صنعتی را دارد ؛ ایشان را در مسیری قرار دادتا با هدف توسعه توانمندی های کشور در زمینه رونق تولید در مجموعه های بزرگ صنعتیو خدماتی کشور محصول سال ها مطالعه ؛ پژوهش و تحقیقات خود را به شیوه ای نظام مندبا هدف کاربردی سازی ایده ها و بهره برداری از شیوه ای نوین در حل مسائل موجود رادر جدیدترین اثر خود انعکاس دهد. رویکردی که با پرداختن به شیوه ای مناسب دربرقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه بر چگونگی نحوه بهره برداری از پارک های علموفناوری در تولید ایده و دانش تحول در مجموعه های صنعتی و خدماتی تمرکز دارد و برطراحی یک زنجیره ارتباطی بین این مجموعه ها به عنوان حلقه مفقوده رونق تولید درکشور تمرکز دارد.


در همین راستاهمزمان با نهایی سازی جدیدترین اثر این پژوهشگر ؛ ایشان پیشنهادات خود را بارویکرد بارورسازی پارک های علم وفناوری برای مسئولین محترم در این زمینه طرح موضوعمی کند و دراین رابطه به ده گام اصلی در مسیر بارورسازی (توانمندسازی ) این پارکها می پردازد.


برخی محورهایمورد نظردر اهداف بارورسازی پارکهای علم وفناوری در کشور ترسیم شده توسط پژوهشگر ایرانی (آقای لاسمی) :


1)       -توانمندسازی پارکها با استفاده از شیوه ای جدید در ترسیم نقشه راه توسعه پارک ها .

2)       -کاهش فاصلهتدریجی پارک ها با مجموعه های مشابه درجامعه جهانی(پایش عملکرد : تحول).

3)      -افزایش نقشموثر پارک ها در برنامه ریزی و توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه .

4)      - ارتقایمطلوبیت اثر عملکرد پارک ها در برنامه توسعه مهارت های فردی (مهارت افزایی ).

5)       -توسعهتوانمندی پارک ها در بهره برداری از اتاق های فکر راهبردی و تالارهای گفتگوی مجازی.

6)       -توسعه نقش کلینیکیپارک هادرکاهش سطح عارضه و مسائل درمجموعه های صنعتی(رونق تولید).

7)       -توسعه نقشآموزشی پارک هادر برنامه ریزی موثرواحیاء ظرفیت استارت آپ ها (کسب و کار نوپا ) .

8)       -توسعهتوانمندی های پارک ها در ایجاد اشتغال با محوریت بارورسازی ایده ها ( تولید ثروت ) .

 و سایرمحورها که در آینده به شکلی کاربردی با ظرفیت بومی سازی به آن پرداخته می شود.


در گذشته در یکقالب کلی اشاره شد که در برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد شرکت های دانش بنیان میتوان نقش تاثیرگذار پارک های علم وفناوری را در دو حوزه اصلی  تقویت نگرش حلمسئله با استفاده ازابزارهای مناسب و شیوه های روزآمد و سرآمد موجود درجامعه جهانی به عنوان یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار در رونق تولید و  برنامه ریزی وتوسعه بهبود عملکرد فعالان اقتصادی در کسب و کار نوپا (استارت آپ) بااستفاده از ابزارها و دانش نوین طراحی و ایجاد ساختار مناسب اجرادر شرکت هایاستارت آپی مورد نظر مورد توجه قرار داد . رویکردی که ضمن ارتقای سطح کیفی عملکردپارک های علم وفناوری در حوزه برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه می تواند موجبات کاهشسطح فاصله اقدامات در این مراکز را با سایر مجموعه های مشابه در کشورهای توسعهیافته فراهم آورد.


حال با توجه بهاهداف ترسیم شده در الگوی بارورسازی پارک های علم وفناوری مورد نظر پژوهشگر ایرانی که در حال آماده سازی مجموعه ای تخصصی بامحوریت بهره برداری از یک نظام ارزشمند حل مسئله در قالب یک رویکرد کلینیکی میباشد . این مهم (بارورسازی ) توانمندسازی پارک های علم وفناوری نیازمند بهرهبرداری از ده اقدام اصلی با رعایت حق تقدم این اقدامات درقالب فعالیت های پیش نیازیدر قالب ده گام اصلی بارورسازی پارک های مورد نظر می باشد.


ده اقدام اصلیکه می تواند درقالب ده گام بارورسازی پارک های علم وفناوری توسط این محقق در قالبیک مجموعه ارزشمند تخصصی آماده سازی شده و درقالب پیشنهادات ایشان برای مسئولینمحترم در این حوزه ارسال شود. رویکردی که درصورت برنامه ریزی و اجرای مناسب محورهامطابق الگوی ترسیم شده در گام های مورد نظر و استمرار آن می تواند موجبات کاهشفاصله این پارک ها را با سایر مراکز معتبر پژوهشی که دارای فعالیتی مشابه جهتکاربردی سازی ایده ها در کشورهای توسعه یافته می باشد را فراهم آورد. 


 

اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش دوم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش اول

بارورسازی پارک های علم وفناوری با بهره برداری ابزاری از کلینیک های حل مسئله

های ,توسعه ,تولید ,پارک ,ها ,صنعتی ,مجموعه های ,پارک های ,بهره برداری ,برداری از ,علم وفناوری ,کشورهای توسعه یافته ,مراکز معتبر پژوهشی ,توسعه بهبود عملکرد ,صنعتی تولید کننده

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

John's collection راهنمای ارسال مقالات ISI مجله خانواده steraberbeo دانلود فیلم و سریال ایرانی حدید 97 طبیعت tinghostmetang سنسور | سنسور فشار هگلر | تجهیزات اندازه گیری فشار nidepipi William's style