محل تبلیغات شما

استقبال از طرح بارورسازیپارک های علم وفناوری باهدف تعمیق ارتباط صنعت و دانشگاه و رونق تولید 


با توجه بهاستقبال مسئولین محترم از پیشنهاد مطرح شده از سوی مولف کتاب برنامه ریزیاستراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس با هدف بارورسازی پارک های علم وفناوری که با هدفکاربردی سازی ایده های مطرح شده در این پارک ها از سوی محقق و پژوهشگر ایرانی طرحموضوع گردید. این گونه به نظر می رسد که در صورت حمایت از این پیشنهاد که دارایاصول و یک استراتژی مشخص برای دستیابی پارک ها به شیوه ای نوین در بازیابیاستعدادها و حمایت از طرح های دانش بنیان با هدف توسعه محوری ایده ها و چگونگینحوه کاربردی سازی آن ها می باشد . امید آن می رود که با حمایت از این طرح که برپایه توانمندسازی پارک های علم وفناوری شکل می گیرد پارک های مورد نظر در آیندهنزدیک شاهد دستاوردهای مناسب از این شیوه تفکر و اجرای آن در حمایت از استعدادهایدرخشان کشور در برقراری ارتباط با مجموعه های صنعتی و خدماتی جهت برنامه ریزی حلمسائل و مشکلات موجود باشند.



بارورسازی پارکهای علم وفناوری به شیوه مورد نظر آقای محسن لاسمی که تاکنون با آماده سازی 4مجموعه ارزشمند تخصصی توانسته است آثار (اندیشه های ) خود را در اختیار بسیاری ازمخاطبان علاقمند درداخل و خارج از کشور قرار دهد. پرداختن به مفاهیمی خاص است کهنه تنها از جذابیت بالا برای دانش پژوهان و نخبگان علمی وعملی کشور می تواندبرخوردار باشد . بلکه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور را در برقراری ارتباطبا مجموعه های صنعتی و خدماتی که نیازمند بهره برداری از خدمات پژوهشی دانشگاه ها بارویکرد حل مسئله می باشد را به سوی بهره برداری از یک علم نافع برایمواجهه با مسائل و مشکلات موجود فرا می خواند .



رویکردی که شایدبا بررسی اقدامات صورت پذیرفته در کشورهای توسعه یافته و سوابق آن در مجموعه هایبزرگ صنعتی در همکاری با موسسات پژوهشی و آموزشی معتبر توانسته است آثار و برکاتمعنوی بسیاری را در مسیر رشد و توسعه دانش بشری از خود به منصه ظهور گذارد.  این مهم  همراه با رشد و توسعه دانش بشری از دستاوردهای خاص خود در زمینه توسعه کمی و کیفی محصولات و خدمات این مجموعه ها نیز برخوردار بوده است.



آثاری که ضمنتوسعه فعالیت های دانش بنیان و هموارسازی مسیر رشد و فعالیت نخبگان در حوزه هایصنعت و فناوری می تواند فضایی مناسب را جهت بارورسازی و توسعه عملی نخبگان دردستیابی به محصولات دانش بنیان با هدف خودکفایی در عرصه های مختلف را به دنبالداشته باشد . با بررسی آثار و شیوه تفکر مولف کتاب نقشه راه بزرگ که به عنوان طراحو نظریه پرداز بارورسازی پارک های علم وفناوری ؛ به افقی نزدیک از توسعه فناوریهای صنعتی اشاره دارد. این گونه به نظر می رسد که ایشان به یکی ازابزارهای عبور ازچالش های موجود در اقتصاد صنعتی کشور تمرکز کرده و به عنوان یکی از راه حل های مناسبجهت عبور از چالش های موجود در مجموعه های صنعتی و خدماتی کشور می پردازد. راه حلیکه علیرغم بهره برداری از جدیدترین و پیشرفته ترین ابزارهای توانمندسازی پارک ها وبه تناسب آن توانمندسازی مجموعه های صنعتی و خدماتی از هزینه ای کم و قابل بازیابیدر فرآیند برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد با نگرش به فرصت های ایجاد شدهبرخوردار می باشد .



نسخه ای کهعلاوه بر ظرفیت های بهره برداری در یک مجموعه دانشگاهی با هدف توسعه وتعمیق ارتباطصنعت و دانشگاه ؛ از ویژگی های الگوسازی و کاربردی سازی الگو در مجموعه های صنعتیو خدماتی کشور نیز برخوردار است . رویکردی که علاوه بر اشاره به مبانی نظری ومفهومی برگرفته از نتایج تحقیقات میدانی محقق و پژوهشگر ایرانی که از یک دامنهگسترده بررسی منابع و مراجع معتبر علمی در کشورهای توسعه یافته برخوردار است ؛بتواند نسخه ای کاربردی از آثار تحقیقات ایشان را در قالب یک مدل اجرا با ظرفیتبومی سازی نسخه کاربردی  دراختیار مسئولینپارک های علم وفناوری در کشور قرار دهد.



از آنجائی کهمجموعه تخصصی طراحی و ایجاد کلینیک حل مسئله در سازمان » از جمله آثار جدیدپژوهشگر ایرانی (جناب آقای لاسمی ) در زمره تالیفاتی است که ضمن پرداختن به جدیدترین رویه ها و شیوه های پردازش آثار عدم انطباقی چالش های موجود در یک جامعهصنعتی و یا خدماتی به چگونگی نحوه شناسائی عارضه ها وکالبد شکافی آن به شیوهکلینیکی مشابه نسخه نمونه در مجموعه های صنعتی در کشورهای آلمان و ژاپن می پردازد. این مهم قابل مشاهده است که یکی از اهداف محقق و پژوهشگر ایرانی از طرح موضوعبارورسازی (توانمندسازی ) پارک های علم وفناوری ؛ پرداختن به شیوه ای جدید با هدفتوسعه و تعمیق ارتباط مجموعه های صنعتی با مراکز دانشگاهی جهت شناسائی چالش ها وبهره برداری از قوای خلاقه موجود در مراکز دانشگاهی جهت برنامه ریزی انجام اقداماتاصلاحی ناشی از ایده ها می باشد.



ایده هایی که بابارورسازی اتاق های فکر برنامه ریزی راهبردی نه تنها موجبات افزایش سطح آگاهی وشناخت جامعه شرکت کنندگان ( دانشجویان ؛ پژوهشگران و. سایر اعضای شرکت کنندهدراتاق های فکر برنامه ریزی راهبردی ) در پارک های علم وفناوری را فراهم می آورد؛بلکه با توسعه دامنه تحقیقات از برون دادهای حاصله از مواجهه با یک چالش می تواندموجبات دستیابی به علوم جدید ناشی از بکارگیری ابزارهای جدید در مواجهه با چالشمورد نظر را فراهم آورد. شیوه ای که در آن با تبدیل تهدیدهای موجود در یک جامعهصنعتی به فرصت های قابل شناسائی می توان با تحلیل و تفسیر آثار و امتیازات فرصت هادر مواجهه با تهدید و بررسی تحلیلی هزینه منفعتاقدامات اصلاحی توسط اتاق های فکر برنامه ریزی راهبردی در رابطه با انجام اقداماتاصلاحی مورد نظر بنا به ضرورت برنامه ریزی های لازم را بعمل آورد.



با بررسیاقدامات صورت پذیرفته در مجموعه های صنعتی همچون گروهصنعتی تویوتا در کشور ژاپن ؛ و یا مجموعه هایی همچون سامسونگ در کره جنوبی و یا رودراشتایندر کشور آلمان که بر بهره برداری از شیوه های نوین حل مسائل موجود در حوزه تولیدکالا و یا خدمات تمرکز دارند . این مهم قابل مشاهده است که همواره این مجموعه هااز یک نگرش خاص در مواجهه با چالش ها برخوردار می باشند . نگرشی که در آن سرمایهانسانی سازمان به عنوان کاوشگران بهبود به چالش های موجود در سازمان به دیده فرصتمی نگرند . فرصت هایی ارزشمند که با طرح ایده و کاربردی سازی آن در مواجهه با چالشها می تواند ضمن حذف و یا تعدیل تهدیدهای موجود درسازمان ؛ دستاوردهای مناسبی راپیش روی سازمان با هدف توانمندسازی قرارداده و علاوه برآن در برنامه توسعه  توانمندی ها و شایستگی های فردی سرمایه انسانینیز نقشی بسزا داشته باشد. این مطلب بدین معنی و مفهوم است که سرمایه انسانی درکشورهایی همچون ژاپن و یا آلمان در مواجهه با چالش ها نه تنها تسلیم عوارض ناشی ازتاثیر چالش ها درسازمان نمی شوند . بلکه با ممارست و افزایش سطح آگاهی و شناخت خودنسبت به عوامل تاثیر گذار در بروز و ظهور چالش ؛ برنامه های خود را به شیوه ایمناسب برای واکاوی ؛ شناسایی و غربالگری اطلاعات مربوط به چالش ها آماده نموده و بابررسی ایده های کاربردی به برنامه ریزی انجام اقدام اصلاحی در مواجهه با چالش هامی پردازند. رویکردی که در این جوامع تبدیل به یک فرهنگ سازمانی اجرا برای سرمایهانسانی گردیده است و دارای عمق دیدگاه و نتایج خاص خود برای مجموعه های صنعتی و یاخدماتی موجود دراین کشورها می باشد.



از نمونه هایبارز این فرهنگ در گروه صنعتی تویوتا می توان به شیوه برنامه ریزی و اجرای امور درنمایندگی ها ی مجموعه تویوتا در سطح جامعه جهانی تمرکز کرد. شیوه ای که در آن گروهصنعتی تویوتا با آماده سازی چک لیست های تخصصی و بهره برداری از یک  شیوه مناسب برخورد با مشتریان و بهره برداراناز محصولات ؛ به بررسی نظرات ؛ پیشنهادات کاربردی و. مطرح شده از سوی ایشان درقالب نظر سنجی می پردازد. رویکردی که می تواند آثار و نتایج ارزشمندی را از دیدگاهمصرف کنندگان محصولات در اختیار جامعه تصمیم سازان برنامه بهبود در این گروه صنعتیقرار داده و به عنوان ایده هایی ارزشمند در اتاق های فکر برنامه ریزی راهبردی موردتجزیه و تحلیل کارشناسان قرار گیرد. این مهم به گونه ای ارزشمند توانسته است ضمنایجاد اعتماد و افزایش سطح وفاداری مشتریان به محصولات تویوتا در سطح جامعه جهانیموجبات عبور این گروه صنعتی را از چالش های موجود در مسیر تولید و ارائه خدمات پساز فروش به جامعه بهره برداران از محصولات این گروه فراهم آورد. رویکردی که بابررسی آثارتحلیلی هزینه به منفعت آن نه تنها از بسیاری از هزینه های این گروه بهصورت پیشگیرانه کاسته است . بلکه تویوتا را در مسیر اعطای نقدی و غیرنقدی پاداش بهایده پردازان و مشتریان صاحب ایده نیز ترغیب نموده است .این مهم  از دیدگاه نظریه پرداز بارورسازی پارک های علموفناوری برای توسعه و تعمیق نگرش حمایت از تولید ملی و رونق آن از جمله ااماتیاست که توانسته است گروه صنعتی تویوتا را با اتخاذ یک تصمیم مناسب در زمانی مناسبدر شرایطی مطلوب از رقابت با سایر تولید کنندگان خودرو در سطح جامعه جهانی قراردهد. و بسیاری از نمونه های دیگر در سایر کشورهای توسعه یافته که بیان از تمرکزاین مجموعه ها بر قشر خاکستری مغزانسان ها در بارورسازی و رونق تولید دربسیاری ازمجموعه های صنعتی و خدماتی موجود در این کشورها دارد. 



با بررسی نقشپارک های علم وفناوری از دیدگاه محقق و پژوهشگر ایرانی ارائه دهنده طرح بارورسازی(توانمندسازی ) ؛ می توان این گونه  تصور کردکه پارک های مورد نظر علاوه بر ماموریت های مشخص شده در چشم انداز فعالیت های خود میتوانند با استفاده از شیوه های نوین توانمندسازی سازمانی ؛خود را مهیای اجرای هرچهبهتر امور محوله کنند. رویکردی که در آن این نقش به شیوه ای نظام مند می تواند ضمنکاهش فاصله اقدامات در پارک های مورد نظر با سایر مراکز معتبر پژوهشی با فعالیتیمشابه در کشورهای توسعه یافته موجبات ارتقای سطح کیفی عملکرد پارک های علم وفناوریرا در حمایت از مجموعه های صنعتی تولید کننده کالا و خدمات به شیوه ای دانش بنیانفراهم آورد. رویکردی که مولف کتاب برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس  همواره آن را به عنوان یکی از دغدغه های خود معرفی کرده و باتوجه به پژوهش های اخیر خود در مسیر آماده سازی مجموعه ای تخصصی با محوریت بهرهبرداری از شیوه ای نوین در حل مسئله با استفاده از ابزارهای کلینیکی به آن میپردازد.



با بررسی نقشتوانمندسازهای سازمانی در برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد پارک های علم وفناوریمی توان این تصویر را در ذهن مخاطبان ایجاد نمود که بهره برداری از ابزارهای نوینتوانمندسازی سازمانی در شکلی کاملا بومی شده در پارک های علم وفناوری می تواند علاوهبر توسعه ظرفیت های  پارک های مورد نظر درتوسعه دانش بشری ؛ نقشی بسزا را در مواجهه با چالش های صنعتی ایفا کند. نقشی که درآن پارک های مورد نظر در برنامه توسعه و تعمیق روابط صنعت با دانشگاه می توانندضمن شناسائی ؛ عارضه یابی و حل مسائل موجود در مجموعه های صنعتی و خدماتی کشور موجباترونق تولید ملی و حمایت از آن را در برنامه های خود داشته باشند. این مهم نیازمندطراحی ابزاری نسخه های بومی شده الگو در پارک های مورد نظر در مقایسه با سایرنمونه ها در کشورهای توسعه یافته و حضور موثر فرهیختگان و پژوهشگران ارشد برنامهریزی و توسعه بهبود عملکرد در جلسات تصمیم سازی پارک های علم وفناوری با رویکردتوسعه و بهره برداری از آثار و نتایج آن می باشد.



امید است درراستای اجرای برنامه بارورسازی پارک های علم وفناوری در کشور بتوان از ظرفیت هایاین برنامه در مسیر رونق تولید و حمایت از طرح های گسترده اشتغاائی دراین زمینهبا رفع موانع موجود در مجموعه های صنعتی و خدماتی کشور برنامه ریزی های لازم رابعمل آورد. 




اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش دوم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش اول

بارورسازی پارک های علم وفناوری با بهره برداری ابزاری از کلینیک های حل مسئله

های ,ها ,صنعتی ,توسعه ,پارک ,برنامه ,پارک های ,علم وفناوری ,های علم ,های صنعتی ,برنامه ریزی ,کشورهای توسعه یافته ,گروه صنعتی تویوتا ,توسعه بهبود عملکرد ,انجام اقدامات اصلاحی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فقط زهرا khorramabad Sourgh سبک زندگی- تمدن اسلامی- غرب شناسی چـرکنـویـــس .. pleasitoutun فروشگاه اینترنتی ایرانیان کنگره 60 _ وب مسافران c60 indragmulresp Yazdandoost.ir