محل تبلیغات شما
کلینیک های حل مسئله و بررسی نقش آن در توسعه فعالیت های صنعتی در کشور ژاپن  

 

در بررسی فرهنگ حاکم بر کشور ژاپن از جملهعواملی که به شکل بنیادین به آن پرداخته شده است و از جمله مسئولیت های بخش آموزش، پرورش و توسعه استعدادهای جامعه تلقی می شود ، می توان به موضوع حاکمیت ایده وتفکر گروهی در انجام مسئولیت ها اشاره کرد. رویکردی که برحاکمیت قوای اندیشه وتفکربه ویژه در کار گروهی دربین مجموعه های صنعتی و خدماتی دراین کشور تمرکز دارد . ازدیدگاه ژاپنی ، سرمایه انسانی ثروتی عظیم تلقی شده و از آن به عنوان منبعی ارزشمنددر حوزه مدیریت منابع در سازمان یاد می شود . منبعی ارزشمند که دارای قوای فکر ،اندیشه ، قابلیت ظهور و بروز استعدادها و ظرفیت های بالای ایجاد تغییر با هدفبرنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد در صنعت های مختلف می باشد.


 ژاپنی ها با تمرکز برقشر خاکستری مغز انسان، اعتقاد دارند که به یکی از معادن غنی وارزشمند از ثروت های خدادادی دست یافتهاند . ودرمسیر بروز وظهور استعدادهای موجود درآن می باید سرمایه گذاری کنند( سرمایهگذاری از جنس هزینه فرصت )، رویکردی که ژاپنی ها از آن به عنوان عامل موفقیت خوددر یک انقلاب صنعتی یاد می کنند و به آن معتقد می باشند. 


دراین مسیر بهره برداری از ابزارهایتوانمندسازی سازمانی به ویژه در حوزه سرمایه انسانی سازمان ، از جمله ظرفیت هاییاست که ژاپنی ها به آن با اعتقاد و اعتماد می نگرند ، و آن را از جمله وجوه اصلیفعالیت های خود معرفی می کنند.


بهره برداری از کلینیک حل مسئله به عنوانیک ابزار اصلی در توانمندسازی سازمان با بهره گیری از قوای خلاقیت و تفکر سرمایهانسانی ، دانشی است که ژاپنی ها در تحقیقات خود در الگوهای معرفی شده از سوی برخیکشورهای توسعه یافته  به آن رسیدند . و دراین مسیر باتمرکز براینالگو و توسعه تحقیقات خود دراین زمینه توانستند در پاره ای نقاط با بهره براری ازیک دانش ترکیبی  در بومی سازی نسخه کاربردیبه دستاوردهای شایان توجهی دست یابند. دستاوردهایی که در پاره ای نقاط بیان ازپیشی گرفتن دانش طراحی الگوی کلینیک حل مسئله در تحقیقات دانشمندان ژاپنی از برخیالگوهای معرفی شده در کشورهای توسعه یافته   به عنوان نسخه مادراین الگو برای ژاپنی ها دارد.


 از جمله دیدگاه های مطرح شده در مجموعه هایمعتبر پژوهشی در کشور ژاپن به ابزاری همچون کلینیک حل مسئله می توان به این مهمتوجه نمود که ایشان کلینیک حل مسئله را مظهر قدرت و توسعه ظرفیت برای ظهور ایده هاو نقش تاثیرگذار آن در مواجهه با چالش ها (مسائل ) موجود در مجموعه های صنعتی وخدماتی معرفی می کنند. 


 ابزاری که در بررسی عوامل رقابت در ارزیابیهای بعمل آمده در بین مجموعه های صنعتی دراین کشور به عنوان یک عامل رقابتی (کلینیکهای حل مسئله ومیزان تاثیر آن در تصمیم سازی ها از جمله ابزارهای قدرت رقیب دربرنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد به شمار می آید ) در برنامه ریزی و توسعه بهبودعملکرد سازمان مورد توجه قرار می گیرد.


در بررسی های بعمل آمده بر عملکرد برخیمجموعه های معتبر پژوهشی و صنعتی در کشور ژاپن که به این مهم پرداخته اند می توان کاملترینشکل استقرار کلینیک حل مسئله را در مجموعه گروه صنعتی تویوتا مشاهده کرد. رویکردیکه در مسیر الگوبرداری انطباقی توسط سایر مجموعه های صنعتی در کشور ژاپن و سایرکشورها همواره مورد توجه بوده است و یکی از مظاهر قدرت تویوتا در برنامه توسعهصنعتی این گروه تلقی می شود. 


 برهمین اساس می توان این گونه برداشت نمودکه کلینیک های حل مسئله در برنامه توسعه صنعتی در کشور ژاپن از نقشی فوق العادهحائز اهمیت برخوردار می باشد. نقشی که در آن با بهره گیری از اتاق های فکر تخصصی واستفاده از شیوه های نوین تفکر گروهی کارکنان در مواجهه با چالش های (مسائل )موجود درسازمان نه تنها توانسته است موجبات عبور از مغایرت ها را با استفاده ازاقدامات اصلاحی طرح ریزی شده ناشی از ایده های مناسب را فراهم آورد. بلکه بابرقراری ارتباط بین این ابزار توانمندسازی با سایر شیوه ها و ابزارهای برنامه ریزیو توسعه بهبود عملکرد موجبات رشد وتوسعه سرمایه انسانی در سازمان را با استفاده ازشیوه های نوین مهندسی ابداعات و افزایش سطح ابتکارات و نوآوری های سازمانی درمجموعه های ژاپنی فراهم آورد. 


 با بررسی نقش کلینیک های حل مسئله در توسعهظرفیت های سازمانی به ویژه سرمایه انسانی و تمرکز پژوهشگر ایرانی (آقای محسن لاسمی) به عنوان مولف کتاب طراحی و ایجاد کلینیک حل مسئله درسازمان » بر این ابزارتوانمندسازی سازمانی از یک سو و پیشنهادات مطرح شده از سوی ایشان با رویکردبارورسازی پارک های علم وفناوری کشور با استفاده ابزاری از کلینیک های حل مسئله درافق ترسیم شده جهت اجرا توسط پژوهشگر ایرانی ، امیدآن می رود که بتوانیم در آیندهنزدیک از فاصله بین بهره برداری از این دانش ارزشمند در کشور با کشورهایی همچونآلمان و ژاپن کاسته و این فرهنگ در جامعه صنعتی و خدماتی کشور حاکم شود. فرهنگی کهبر افزایش میزان بهره وری عملکرد با افزایش سهم نقش سرمایه انسانی و ایده هایارزشمند آن در برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد مجموعه های صنعتی و خدماتی کمرکز دارد. 


 مولف کتاب طراحی و ایجاد کلینیک حل مسئلهدر سازمان که در گذشته با آثاری همچون برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرداورایس ، نقشه راه بزرگ ، ارزیابی و پرورش رهبران آینده درسازمان و برنامه جامعتحول دراقتصاد دستگاهی به معرفی تازه های پژوهش در حوزه مدیریت ، برنامه ریزیاستراتژیک و ترسیم الگوهای اقتصادی عملکرد پرداخته است در بخشی از بیانات خوداشاره می کند :


ظرفیت های موجود درکشور به ویژه سرمایهانسانی مستعد و خلاق از جمله ظرفیت های بزرگی است که در کشور به وفور مشاهده میشود. ظرفیتی که نیازمند آموزش ، پرورش و توسعه دیدگاه در بهره مندی از ابزارهاییمی باشد که می تواند تحول را درکشور نهادینه کند. تحول در حوزه های اقتصادی ،فرهنگی ، اجتماعی و که از جمله آثار تمرکز سرمایه انسانی بر بهره برداری مناسباز سایر ظرفیت های موجود درکشور می باشد. 


 

رویکردی که می تواند ضمن توسعه مجموعه هایصنعتی و خدماتی کشور در مسیر بهره برداری از آراء ، اندیشه ها و ایده های ارزشمندسرمایه انسانی متخصص و متفکر موجبات رونق فعالیت های دانش بنیان و ایجاد اشتغال رادرصنعت های مختلف فراهم آورد .


به همین منظور با تاکید بر نقش پارک هایعلم وفناوری در آموزش ، پژوهش و توسعه دیدگاه در بهره برداری از ابزارهای نوینتوانمندسازی سازمانی ، پژوهشگر ایرانی اعتقاد دارد که نقش پارک های علم وفناوری درایجاد تحول در صنعت ، برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه و ایجاد کسب و کار ناشی ازفعالیت های دانش بنیان نقشی فوق العاده حائز اهمیت است . رویکردی که ایشان را باطرح موضوع بارورسازی پارک های علم وفناوری در کشور براین مهم متمرکز نموده است ودر این مسیر به افقی می نگرد که در آن پارک های علم وفناوری در اندیشه همترازی بهرقابت با بزرگترین مراکز معتبر علمی و پژوهشی در سطح جامعه جهانی مشاهده می شوند.  


   





اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش دوم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش اول

بارورسازی پارک های علم وفناوری با بهره برداری ابزاری از کلینیک های حل مسئله

های ,، ,توسعه ,کشور ,صنعتی ,کلینیک ,حل مسئله ,و توسعه ,سرمایه انسانی ,در کشور ,مجموعه های ,توسعه بهبود عملکرد ,ویژه سرمایه انسانی ,برنامه توسعه صنعتی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هوا فضا و علم روز ✔تــــــــانیـــــا✔ mencheheartlesp Eldora ♥ انفـــــــــــــرادی ♥ porrireco اشعار من Jamie's page گروه پژوهشی جبهه مقاومت اسلامی شهرستان های کاشان و آران و بیدگل John's collection