محل تبلیغات شما

                اقتصادایران :ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور


توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام »


(قسمتچهارم)



 از جمله محورهایی که در کتاباقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور به آن پرداخته میشود می توان به برخی محورهای مشخص شده در زیر اشاره کرد.


برخی محورهای مورد نظر در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی در مجموعه ده جلدی :


-        -توجه به ظرفیتهای بالقوه اقتصادی کشوردرحوزه های مختلف انرژی (فسیلی، تجدیدپذیر، ژئوترمیک ،آب ،باد ، آلاینده های زیست محیطی، بازیافت وسایرظرفیت های تولید انرژی) .


توضیح : با توجه به اصل فرصت سازی ازتهدیدهای موجود در آلاینده های زیست محیطی و بازیافت می توان به بخش هایی از تولیدانرژی دراین حوزه اشاره کردکه تاکنون شناسائی نشده است و از ظرفیت های بالای تولیدانرژی برخوردار است.


-        -توجه به اصلرویش های تازه دربهره برداری از شیوه ای نوین در بهره برداری از منابع محدود آب ،خاک ودر حوزه کشاورزی و باغداری .


توضیح : این مهم در کشورهای اروپای شرقی دربهره برداری از منابع محدود آب و خاک از آثار ارزشمندی برخوردار بوده است.  


-        -توجه به اصلبرنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی کشور به عنوان یکی از منابع مولد اقتصادی درکشور.


توضیح : در بررسی عوامل رشد و توسعه در کلیهجوامع مورد مطالعه توسط محقق و پژوهشگر ایرانی نقش سرمایه انسانی به عنوان عاملمولد اقتصادی نقشی متمایز با سایر سرمایه ها و منابع موجود درترسیم الگوی توسعهاقتصادی این کشورها مشاهده شد.


-        -تاکید بر اصلنوسازی و بهینه سازی ناوگان حمل و نقل و توسعه ترانزیت کالا با توجه به فرصت هایارزشمند موجود در کریدور ارتباطی جنوب به شمال (خلیج فارس به دریای خزر) برایدستیابی به بزرگترین بازار منطقه با ظرفیت پوشش بازار آسیای میانه .


توضیح :  ظرفیتی بزرگ با قابلیت ایجاد فرصت های شغلی زیاددر صنعت حمل و نقل و بازارهای حاشیه ای آن در توسعه ظرفیت های جاده ای کشور.


-        -تاکید بر کاهشسطح خام فروشی منابع و توسعه ظرفیت های تولید محصولات و فرآورده .


توضیح : خام فروشی منابع موجبات انتقالبخشی  از فرصت ها را درحوزه ایجاد اشتغال ،تولید محصولات سبک و فرآورده ها و را به خریداران این مواد فراهم می آورد.فرصت هایی بالقوه که با روش انتقال تکنولوژی و توسعه دانش تخصصی به تدریج در کشوربالفعل می شود.این خام فروشی صرفا در منابع نفتی مشاهده نشده است ، وبلکه نمونه هائی از آن در صادرات سنگ , زعفران و.بسیاری محصولات صادراتی دیگر نیز قابل مشاهده است. 


-        -توجه به اصلاستانداردسازی و توسعه استانداردهای تولید کالا و خدمات با هدف کاهش هزینه ها،ارتقای کیفیت محصولات و توسعه بازارهای هدف .


-        -تاکید بر اصلبارورسازی اقتصاد با هدف کاهش هزینه های تولید کالا و خدمات و افزایش قدرت رقابتبا سایر تولید کنندگان در برنامه توسعه بازار با محوریت پرداختن به کیفیت کالا.


-      توضیح: از جمله عوامل رشد هزینه ها در چرخه تولید می توان بر بالا بودن نرخ تمام شدهتولید کالا و خدمات تمرکز کرد.رویکردی که نیازمند بازنگری در رویه های اجرا و شیوه های برنامه ریزی , ارزیابی , تحلیل و مدیریت عملکرد در مجموعه های مورد نظر می باشد.

 

-        -تاکید بر بهرهبرداری از شیوه ای نوین درآفرینش کالا به جای آفرینش شیوه عرضه کالا با استفاده ازابزارهای مجازی .


-      - تاکید برشناسائی و ترسیم چرخه تولید محصولات با ارزش افزوده صادراتی از منابع و ظرفیت هایشناسائی شده در کشور که بر توسعه اقتصاد چند محصولی دلالت دارد.


-       - تاکید بر ظرفیتهای پنهان شناسائی شده در اقتصاد کشور(ظرفیت هایی برابر و یا درمجموع بزرگتر ازمنابع نفتی ) که بر جایگزینی اقتصاد چند محصولی با هدف توسعه منابع ارزی دلالتدارد.  


-        -توجه به اصلاشتغاائی از توسعه اقتصاد مولد که بر گسترش فعالیت های صنعتی در دو حوزه صنایعمادر و صنایع تبدیلی وابسته در پائین دست با ظرفیت های بالای ایجاد اشتغال دلالتدارد.


-        -توجه به ظرفیتهای موجود درکشور درحوزه صنایع دستی و گسترش بازار آن در بازارهای هدف .


-        -تاکید بر اصلایجاد موازنه بین تراز تولید و مصرف و افزایش تدریجی تولید محصولات با کیفیتصادراتی با ظرفیت حضور در بازارهای جهانی .


-        -تمرکز بر توسعهدرآمدهای پایدار به منظور پیشگیری از تاثیرگذاری نوسانات اقتصادی و کاهش سطح تاثیرنوسانات بر جامعه .


-        -طراحی الگو وایجاد کارگروه های تخصصی توسعه ظرفیت های استانی با توجه به جغرافیای اقتصادی هراستان و اقلیم منطقه ای شهرهای استان به شکلی که الگوی معرفی شده در کتاب به آنپرداخته می شود.


توضیح : از جمله امتیازات این بخش از الگویتوسعه اقتصادی می توان به روند مهاجرت مع از شهرهای بزرگ در هراستان به شهرهایکوچکتر با توجه به امتیازات قابل ملاحظه اشاره کرد.


-        - تاکید بر توسعه فعالیت بنگاه های زودبازده دربخش تولید کالا و خدمات به منظور تامین نیازمندی های بازار در کالاهای پرمصرف(شیوه ای که بخش قابل توجهی از اقتصاد چین را خودگردان نموده است).


توضیح : این ظرفیت بزرگ در بازار هشتادمیلیونی کشور یکی از مزیت های بزرگ ایجاد اشتغال تلقی می شود.


-       - وسایرمحورهای مورد نظر که در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعهتوانمندی های کشور به آن توجه نمود.


درمطالعات بعمل آمده بر برنامه توسعه اقتصادی کشور چین که از جمله برنامه هایارزشمند تولید ثروت همراه با ایجاد اشتغال برای جمعیت چند صد میلیونی فعال اقتصادی در این کشور می باشد ،از جمله نکاتی کهتوجه محققین را به خود جلب می کند توجه به اصلنظارت و کنترل برنامه در قالب مدیریت برنامه توسعه اقتصادی کشور چین در انطباق با نقشه راه ترسیم شده جهت توسعه » میباشد. برنامه ای که با مطالعه روابط ترسیم شده درآن می توان به زنجیره ارتباطاتبین عوامل تاثیرگذاربررونق اقتصادی این کشور تمرکزکرد.


از جملهامتیازات (دستاوردهای) بهره برداری از الگوی توسعه ترسیم شده در کتاب اقتصاد ایران: ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور می توان به برخی امتیازات مشخصشده در زیر اشاره کرد.


برخی امتیازات (دستاوردها) بهره برداری از الگوی توسعه اقتصادیترسیم شده در مجموعه ده جلدی :


-دستیابی به ظرفیت های نوین تولید انرژی از منابع جدیدمعرفی شده در الگو با هدف توسعه ظرفیت های تولید انرژی در کشور .


-توسعه ظرفیت های صنعتی تولید محصول با هدف ارتقای کیفیت وکاهش هزینه تمام شده تولید محصول .


-کاهش تدریجی آلاینده های زیست محیطی با رویکرد تبدیلتهدید به فرصت (تولید محصولات با ارزش افزوده  از منابع آلاینده زیست محیطی).


-دستیابی به شیوه ای نوین در تولید انرژی از منابع قابلبازیافت وهدایت آن به چرخه تولید محصولات با ظرفیت صادرات .


-دستیابی به الگویی ارزشمند در مسیر توسعه ترانزیت کالاهمراه با ایجاد ارزش افزوده در سه حوزه تولید ثروت ، ایجاد اشتغال و ایجاد رفاه .


-دستیابی به شیوه ای مناسب در برنامه توسعه گردشگری با هدفتولید ثروت ، ایجاد اشتغال و معرفی جاذبه های گردشگری کشور.


-دستیابی به الگویی مناسب در مسیر توسعه فعالیت های مرتبطبا تولید صنایع دستی و ایجاد جاذبه های سرمایه گذاری در این صنعت با هدف صادرات .


-دستیابی به الگویی ارزشمند در مسیر توسعه فناوری هایتولید محصول و مدیریت منابع آبی در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته به این حوزه .


-دستیابی به الگویی جدید در برنامه توسعه نیروگاه های بادیدر کشور در مناطقی که از استعداد بالای تولید انرژی دراین رابطه برخوردار است.


-دستیابی به شیوه ای نوین در تولید ثروت از صنعت بازیافتدر برخی حوزه های پائین دستی صنایع مادرکه در قالب ضایعات (دورریز) از ظرفیتبازفرآوری و تولید ثروت برخوردار است.


-دستیابی به ظرفیت های بالای ایجاد اشتغال در بنگاه هایزودبازده در صنعت های مختلف که از استعداد سرمایه گذاری دراین زمینه برخوردار است.


-دستیابی به شیوه ای نوین در تولید خدمات فنی و مهندسی باظرفیت بهره برداری در برنامه توسعه ظرفیت های اقتصادی و صادرات این خدمات بهکشورهای متقاضی .


- دستیابی به دانشی نوین در کاربردی سازی برنامه توسعهصنعتی در صنایع تولیدی (به ویژه خودرو) در انطباق با نسخه های موفق اجرا درکشورهای توسعه یافته .


-دستیابی به منابع تولید ثروت در برنامه توسعه معادن وچگونگی نحوه جذب سرمایه دراین بخش از ظرفیت های بزرگ تولید اشتغال در کشور.


-وسایر امتیازات مشخص شده در الگوی توسعه اقتصادیمعرفی شده در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی هایکشور که می تواند آثار و نتایج خود را در برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد اقتصادی کشور در صورت اجرا به منصه ظهور گذارد.


در این مجموعه که به همت مولف کتاب در تحقیق ، پژوهش ،تبادل دانش و مشاوره با برخی اساتید متخصص کشور در حوزه های مختلف آماده می شودامید است بتوان مجموعه ای درخور وشایسته را به حول وقوه الهی در مقایسه با نسخههای مشابه آن در کشورهای آلمان ، چین ، هند ، ژاپن ، کره جنوبی ، مای و سنگاپورارائه نمود. نسخه ای که ضمن معرفی ظرفیت های موجود در کشور بر توانمندی های موجوددر طراحی الگوی توسعه با استفاده ازده گام توانمندسازی در اقتصاد صحه می گذاردو بیانگر توانائی های دانش ایرانی در طراحی الگویی علمی و روزآمد در برنامه توسعهاقتصادی کشور می باشد. 


همان گونه که در گذشته به آن اشاره شد مجموعه ده جلدی که به عنوان یکی از بزرگترین و کامل تریننسخه تالیف دربین آثار چاپ شده تاکنون درحوزه برنامه ریزی استراتژیک و ترسیم الگویتوسعه اقتصادی در کشورو منطقه  تحت عنوانکتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعهتوانمندی های کشور مراحل آماده سازی خود را پشت سرمی گذارد مجموعه ای استکه توسط مولف آثاری همچون نقشه راه بزرگ و برنامه جامع تحول دراقتصاد دستگاهی( محسن لاسمی ) بهجامعه مخاطبان این نویسنده و پژوهشگر ایرانی عرضه می شود . 


مجموعه ای که مطابقبرنامه ریزی های بعمل آمده توسط مولف کتاب در برنامه زمانی مشخص (اولین جلد)تاپایان سه ماهه اول سال یکهزارو سیصد و نودو نه و به تدریج آخرین جلد آن (جلد دهم )تاپایان سال یکهزار و چهارصد به مخاطبان محترم این نویسنده و پژوهشگر ایرانی ارائهمی شود. رویکردی که بر ارائه مجموعه ای ده جلدی در قالب برنامه معماری اقتصاد ایران با بهره برداری از ده گامتوانمندسازی»  به طرح دیدگاه ها ونتایج تحقیقات مولف کتاب در این زمینه می پردازد و از ظرفیت های مطالعه و تدریس درمجامع معتبر پژوهشی و دانشگاهی کشور در حوزه برنامه ریزی استراتژیک و ترسیمالگوهای اقتصادی عملکرد برخوردار است.   

 

 

اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش دوم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش اول

بارورسازی پارک های علم وفناوری با بهره برداری ابزاری از کلینیک های حل مسئله

  ,های ,توسعه ,تولید ,ظرفیت ,کشور ,    ,ظرفیت های ,دستیابی به ,برنامه توسعه ,توجه به ,اقتصاد ایران ظرفیت ,الگوی توسعه اقتصادی ,وبرنامه توسعه توانمندی ,کتاب اقتصاد ایران

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Megan's notes دانلود انواع پروژه و پایان نامه کدهای دخترونه شهداء روستای آل کبود 880088 آشپزی و مطالب خانوادگی مناقصات و مزایدات Ok's blog phivoselfber turnhordecar