محل تبلیغات شما


اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور


توانمندسازی اقتصاد ایران در ده گام » 


(قسمت دوم)



همانگونه که در قسمت اول اشاره شد مجموعه ده جلدی تالیف اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و برنامهتوسعه توانمندی های کشور» از جمله مجموعه هائی است که در مسیر طراحی و ترسیم الگوی توسعه پیشنهادی مولف اثر مسیری دشوار را در مطالعه ، تحقیق و بررسیآثار بهره برداری از الگوهای توسعه در کشورهای مختلف  همراه با بررسی انطباقی ظرفیت ها در کشورمی پیماید. مسیری که در آن بابررسی نسخه های موجود در الگوی توسعه اقتصادی کشورهایی همچون چین ، آلمان ، ژاپن ، مای،سنگاپور و بر اساس شواهد و مستندات قابل مطالعه توسط مولف اثر به رویدادهای تاثیرگذار بر شکل گیری الگو ،و بررسی آثار و دستاوردهای بهره برداریاز الگو در حوزه های مختلف با ویژگی چگونگی نحوه کاربردی سازی آن می پردازد.


درادامه مولف کتاب با بهره گیری از منابع و مراجع ارزشمند تحقیقاتی معرفی شده دراین کتاب همراه با مشاوره با برخی اساتید محترم در حوزه های مختلف ( براساس گرایش های تخصصی مورد نیاز در هرحوزه ) به بررسی چگونگی نحوه طراحی الگو درنسخه بومی کشور با درنظر گرفتن جغرافیای اقتصاد ، اقلیم منطقه ای،استعدادهای موجود در هرمنطقه و. در الگوییمی پردازد که بر ده گام توانمندسازی اقتصاد از دیدگاه مولف کتاب استوار می باشد.رویکردی که بر بهره برداری ازده گام توانمندسازی در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی(معماری اقتصاد) کشور از دیدگاه مولف اثر براساس نتایج تحقیقات و دانش کسب شده توسط ایشان تمرکز دارد.   


خالقکتاب نقشه راه بزرگ ، در معرفی مجموعه جدید خود ضمن اشاره به ویژگی های الگویتوسعه اقتصادی در کشورهائی همچون ژاپن ، چین و مای آن را مرهون خدمات معمارانیهمچون دونگ شیائو پینگ :معمار اقتصاد چین نوین، ماتسوشیتا : بنیان گذار پاناسونیک و یکی ازمعماران اقتصادی ژاپن و ماهاتیر محمد: خلاق ومعمار اقتصاد نوین مای معرفی می کند. و در ادامه ضمن اشاره به تحقیقات دامنه دارخود در بررسی الگوهای اقتصادی در کشورهای توسعه یافته ، الگوهای ارائه شده از سویاین معماران را در قالب مجموعه های تخصصی ارائه شده ازسوی دونگ شیائوپینگ , ماتسوشیتا  و گزارشات مربوط به اقدامات ماهاتیر محمد را همراه با آثار ، مقالات و گزارشات مربوط به اقدامات صورت پذیرفتهتوسط این معماران در سه کشور مورد نظر را به عنوان بخشی از مراجع مطالعاتی خود در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی هایکشور » علاوه بر سایر مراجع معرفی می کند.


برخی منابع و مراجع موردبهره برداری :


برخی منابع خارجی :


از جملهمنابع و مراجع مورد بررسی در قالب مطالعات تطبیقی توسط مولف کتاب می توان به آثارارائه شده از سوی دونگ شیائوپینگ معمار اقتصاد چیننوین ( مجموعه تخصصی ، آثار ، مقالات و) ماتسوشیتابنیان گذار پاناسونیک و یکی از معماران اقتصاد ژاپن (مجموعه تخصصی ، آثار، مقالات و. ) دیدگاه ها و اقدامات ماهاتیر محمدخلاق و معمار اقتصاد مای ( مجموعه گزارشات ،آثار ، مقالات و.) ، آثار وامتیازات معجزه رودهان » در کشور کره جنوبیکه موجبات عبور این کشور را از رکود اقتصادی سال های قبل از توسعه و پیوستن بهکشورهای  گروه بیست را پس از اجرای برنامههای توسعه فراهم آورد، آثار و امتیازات اجرای برنامه توسعه در گروه صنعتی تویوتاکه در قالب کتاب راه موفقیت تویوتا به چاپ رسیده است ،و. سایر مراجع تخصصی درحوزه موفقیت های مشاهده شده در شرق آسیا که از جمله بخشی از مراجع مورد نظر در آمادهسازی مجموعه ده جلدی تالیف مورد نظر می باشد.


از جملهدیگر مراجع مورد نظر در آماده سازی کتاب اقتصادایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور» می توان بهالگوهای انطباقی توسعه اقتصادصنعتی آلمان (آثار ،مقالات ، گزارشات اقدامات مجموعههای صنعتی به عنوان نمونه : امتیازات اجرای برنامه توسعه در بی . ام .دبلیو و.)اشاره کرد. الگوهایی که بیان از توسعه اقتصاد صنعتی در کشور آلمان بعد از جنگجهانی دارد و موجبات عبور این اقتصاد را از مشکلات پیش رو و دستیابی به موفقیت هایخاص خود در برنامه توسعه صنعتی کشور آلمان فراهم آورد و توانست این کشور را به اقتصادیپویا در اروپا تبدیل کند .رویکردی که آن را درقالب یک اقتصاد الگو در کانون توجهکشورهای اروپای شرقی قرار داد،و با تمرکز بر الگوی مورد بهره برداری دراین کشور درقالب شیوه نامه های کاربردی  توانست باپرداختن به مفاهیمی همچون تقویت صادرات ، ارتقای دانش سرمایه انسانی و ت های پولی و مالی و در برقراری ارتباط با سایرکشورهای اروپای شرقی ( فنلاند ، دانمارک و. ) همواره نقشی الگو را برای برنامههای توسعه اقتصادی در این کشورها ایفا کند.


از جملهدیگر مراجع خارجی این کتاب می توان به منابع و مراجع مورد بررسی مولف کتاب در قالبموفقیت کشورهای اروپای شرقی در حوزه های کشاورزی ، دامپروری و توسعه صنایع وابسته، انرژی های تجدیدپذیر ( آب ، باد ، خاک ، ژئوترمیک و.) همراه با شیوه های نوینمدیریت منابع آب و با بهره برداری از جدیدترین شیوه های مورد نظر اشاره کرد.رویکردی که بر گرفته از آثار موفقیت های کشورهای اروپای شرقی ( دانمارک ، هلند ،ایسلند، نروژ، فنلاند و) در بهره برداری از منابع نوین انرژی های پاک می باشد .کشورهایی کوچک با ظرفیت های محدود ولی ثرتمند دربهره برداری از شیوه های نوینمدیریت منابع (آب ، خاک ،باد ، انرژی های تجدید پذیر و) که در ترسیم الگو واجرای برنامه های توسعه اقتصادی از جمله صنعت بازیافت نیز دارای موفقیت های خاصخود بوده است.


و.سایر مراجع ارزشمند انطباقی الگوی موفقیت و توسعه صنعتی که در حوزه های مختلفانرژی ، حمل و نقل ، کشاورزی و دامپروری ، صنایع مادر و صنایع تبدیلی وابسته درپائین دست دارای ویژگی های خاص خود می باشدو همراه با الگوهای اقتصادی بکار گرفتهشده بیان از دستیابی به موفقیت های قابل توجه در اقتصادهای پیشرو در کشورهای توسعهیافته دارد.

 

 برخی منابع داخلی  :


از جملهدیگر مراجع مورد بهره برداری در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامهتوسعه توانمندی های کشور » می توان به منابع اصلی بررسی ظرفیت ها ی موجود درجغرافیای اقتصادی کشور (ظرفیت های منطقه ای ، استانی و کشوری ) اشاره کرد. ظرفیتهایی که در دسته بندی های خاص خود به تفکیک مورد توجه قرار گرفته و بیان ازاستعداد بالای کشور در برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد اقتصاد با بهره برداری ازده گام توانمندسازی اقتصاد  در حوزه هایمختلف صنعت ، معدن، انرژی ، کشاورزی ، دامپروری ، بهداشت ، پروژه های عمرانی باظرفیت توسعه زیرساخت ، توسعه حمل و نقل و ترانزیت کالا ، توسعه زیرساخت ها ،ارتباطات و فناوری اطلاعات ، خدمات فنی و مهندسی و سایر حوزه ها دارد.


قوانین،ت های کلی و سایر اامات قانونی و دولتی از جمله مراجعی است که درترسیم الگوی توسعه اقتصادی مورد نظر مولف در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ،الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور » مورد توجه قرارگرفته است.


 و. سایر مراجعی که در کتاب با معرفی آن هابه ویژگی های بهره برداری از این منابع و مراجع معتبر علمی پرداخته می شود.


از جملهمراجعی که به عنوان مراجع اصلی مورد مطالعه در دامنه تحقیق مولف این کتاب در یکشکل تکمیلی مورد توجه قرار می گیرد ، می توان به آثار تحقیقات این نویسنده در حوزهبررسی ظرفیت های موجود درکشور در شکل منطقه ای ، کشوری و استانی اشاره کرد. ظرفیتهایی که در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی مورد توجه این محقق و پژوهشگر ایرانی از نقشقابل توجهی برخوردار بوده و بیان از توجه و تمرکز این نویسنده بر ظرفیت های موجودو چگونگی نحوه بارور سازی و توانمندسازی اقتصاد با استفاده از این ظرفیت ها دارد. رویکردیکه در انطباق با ت های کلی کشور در حوزه مقاوم سازی اقتصاد ایران و عبور ازاقتصاد تک محصولی انطباق داشته و برای اولین بار در کشور به معرفی ظرفیت های جایگزیناقتصاد تک محصولی در قالب سیزده محصول جایگزین در شکلی خاص در جغرافیای اقتصادایران می پردازد.


کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعه توانمندیهای کشور » با رویکرد استعاری ده گام توانمندسازی اقتصاد ایران از جملهآثاری است که در قالب یک مجلد ده جلدی به عنوان بزرگترین نسخه تالیف در این حوزهبه نتایج مطالعات و ظرفیت هایی در کشور می پردازد که محصول تحقیق ، پژوهش وپیشنهادات خالق این مجموعه در قالب ترسیم الگوی توسعه اقتصادی و بهره مندی از ده گام توانمندسازی اقتصاد ایران در یک آرایش اقتصادی مناسب می باشد.


در اینمجموعه که با مطالعه بر الگوهای مختلف توسعه اقتصادی در کشورهای توسعه یافته (ژاپن، چین ، مای ، آلمان و) و بررسی انطباقی آن با ظرفیت های موجود در کشوربهچگونگی نحوه طراحی الگوی توسعه اقتصادی با درنظر گرفتن ت های کلی و اسنادبالادستی در حوزه اقتصاد می پردازد. نویسنده و پژوهشگر ایرانی (مولف کتاب) قصددارد با پرداختن به شیوه ای نوین در معماری راهبردی تحول در اقتصاد به توانمندسازیاقتصادایران در ده گام اصلی بپردازد. رویکردی که از جمله موارد مشابه آن را میتوان در قالب آثار ارائه شده از سوی اندیشمندان حوزه برنامه ریزی و توسعه بهبودعملکرد اقتصادی در کشورهایی همچون ژاپن توسط ماتسوشیتا ،چین توسط دونگ شیائوپینگ، مایتوسط ماهاتیر محمدو بسیاری از کشورهای توسعه یافته مشاهده کرد.


بر همیناساس با توجه به مطالعات بعمل آمده بر چگونگی نحوه شکل گیری برنامه تحول دراقتصادهای موفق در سطح جامعه جهانی که هرکدام با توجه به جغرافیایاقتصاد ، اقلیم منطقه ای ، منابع و ظرفیت های موجود دارای ویژگی های خاص خود می باشد . از جمله منابع مطالعاتی که درقالب بومی سازی دانش تحول در اقتصاد ایران مورد توجه قرار گرفت می توان به اقداماتصورت پذیرفته توسط نویسنده و پژوهشگر ایرانی در بررسی ظرفیت های موجود درکشور وانطباق آن با جغرافیای اقتصاد ، اقلیم منطقه ای ،همجواری با پانزده کشور همسایه به عنوانبازاری مناسب برای محصولات صادراتی ، شرایط ترانزیتی حملکالا از جنوب (خلیج فارس ) به شمال (کشورهای حاشیه دریای خزر ) به عنوان یکمزیت اقتصادی برای تامین کالاهای مورد نیاز در کشورهای آسیای میانه وغرب به شرق بهعنوان کریدور ارتباطی حمل کالا و سایر ظرفیت های جغرافیائی اقتصاد ایران .اشاره کرد. ظرفیت هایی که علاوه بر منابع زیر زمینی ، معادن و. در جغرافیایاقتصاد ایران از جمله مزیت های این اقتصاد نسبت به سایر کشورهای مورد مطالعه درارزیابی اولیه برنامه تحول اقتصادی تلقی می شود و به عنوان مزیت های یک اقتصادپویا می تواند علاوه بر سایر ظرفیت های موجود دراقتصاد ایران مورد توجه قرار گیرد.


بهرهبرداری از مراجع مطالعاتی ارزشمند که به چگونگی نحوه ظرفیت سازی در اقتصاد کشورهای صنعتی همچون آلمان و یا اقتصاد کشورهایاروپای شرقی در حوزه ظرفیت سازی در بخش هایمختلف کشاورزی و صنایع وابسته به آن می پردازد . از جمله عواملی است که با رویکردتبادل دانش و بومی سازی نسخه کاربردی آن در قالب دانش بهره برداری از منابع محدودآب ، خاک و. در حوزه کشاورزی و باغداری همراه با شیوه های نوین تولید و گسترشدام وطیور مورد توجه فعالان اقتصادی در حوزه کشاورزی و دامپروری قرار گیرد.رویکردی که می تواند ضمن برنامه ریزی و توسعه ظرفیت های اقتصادی موجبات افزایش سطحاقتدار و کیفیت محصولات تولیدی در کشور را جهت تقویت صادرات به خارج از کشور فراهمآورد.

 

در ادامه (قسمت سوم) به برخی رویدادهایتاثیر گذار در طراحی الگوی توسعه در قالب ویژگی های منحصر به این اثر در مقایسه باسایر آثار آماده شده در گذشته دراین زمینه پرداخته می شود.  


اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش دوم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش اول

بارورسازی پارک های علم وفناوری با بهره برداری ابزاری از کلینیک های حل مسئله

، ,های ,توسعه ,اقتصاد ,ظرفیت ,کشور ,اقتصاد ایران ,از جمله ,که در ,در حوزه ,بهره برداری ,اقتصاد ایران ظرفیت ,الگوی توسعه اقتصادی ,الگو وبرنامه توسعه ,وبرنامه توسعه توانمندی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Glenn's info عاشقانه ها فروش انواع خمیر گیر-خمیرهم نز-خمیرکن-پهن کن-میکسر-میکسر قنادی-میکسر70لیتری-پاتیل -خیمر پهن کن قنادی - خمیر پهن کن نانوایی - پاتیل - فر قنادی - تن مطالب اینترنتی sayrisiltee راز خوشبختی (The Secret Of Happiness) Beverly's receptions کتابخانه عمومی شهیدان نجاریان بابل Thelma's notes ILI helper