محل تبلیغات شما

      اقتصاد ایران :ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور


توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام »


(بخش اول)


بررسی ظرفیت هایموجود در کشور در حوزه های مختلف انرژی ،صنعت ،معدن وبا موقعیت جغرافیائیارزشمند کشورکه ضمن دستیابی به آبراه های بین المللی از استعداد بالای ترانزیتکالا جهت توسعه ارتباطات تجاری با کشورهای منطقه برخوردار است از جمله امتیازاتجغرافیای اقتصاد ایران است که علاوه بر تنوع اقلیمی در اقلیم چهارفصل کشور بیان ازاستعدادهائی دارد که می تواند در یک معماری مناسب موجبات تحول در اقتصاد ایران رافراهم آورد . تحولی که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و موفق در بهره برداری ازالگوهای توسعه اقتصادی مسبوق به سابقه است و مسیری است که این کشورها در گذشته آنرا با استفاده از الگوهای مناسب در برنامه توسعه اقتصادی خود پیموده اند.


مجموعه اقتصادایران (ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعه توانمندی های کشور) که با عنوان استعاری " بیست گامتوانمندسازی اقتصاد ایران " مراحل آماده سازی خود را پشت سرمیگذارد به عنوان جدیدترین اثر نویسنده ، محقق و تحلیل گر حوزه برنامه ریزیاستراتژیک و ترسیم الگوهای اقتصادی عملکرد (محسن لاسمی) در قالب یک مجموعه بیستجلدی به معماری تحول در اقتصاد ایران از دیدگاه مولف کتاب می پردازد. رویکردی کهبیان از انتقال دانشی نو در برنامه ریزی و مدیریت تحول دراقتصاد با استفاده از یکالگوی مناسب توسعه در کشور دارد.   


در این مجموعهکه به عنوان یکی از بزرگترین و کامل ترین نسخه های تالیف در بین آثار چاپ شده درحوزه برنامه ریزی استراتژیک و ترسیم الگوی توسعه اقتصادی تاکنون به معماری تحول دراقتصاد ایران از دیدگاه مولف کتاب می پردازد. ایشان قصد دارد تا با پرداختن بهظرفیت های موجود در کشور و بررسی انطباقی آثار موفقیت در الگوهای طراحی شده درکشورهای توسعه یافته ، نسخه ای بومی شده از برنامه توسعه توانمندی های کشور را ترسیمنماید. نسخه ای که در آن با پرداختن به ظرفیت های موجود در کشور به چگونگی نحوهترسیم الگوی توسعه اقتصادی با بهره گیری از بیست گام توانمندسازی در یک آرایشمناسب اقتصادی از دیدگاه مولف کتاب پرداخته می شود. رویکردی که بیان از شکل گیریبزرگترین و کامل ترین نسخه تالیف دراین حوزه در برنامه زمانی مشخص (اولین جلد )تاپایان سال یکهزاروسیصدونودوهشت و به تدریج آخرین جلد (جلد بیستم ) تاپایان سالیکهزار و چهارصد دارد. نسخه ای که درآن ، با پرداختن به ظرفیت های موجود درکشور(استانی ، کشوری ، منطقه ای ) به چگونگی نحوه ترسیم الگوی توسعه اقتصادی کشور بابهره برداری از بیست گام توانمندسازی در یک آرایش مناسب اقتصادی پرداخته می شود.رویکردی که بیان از ارائه شیوه ای نوین در معماری اقتصاد ایران با بهره گیری ازالگوی توسعه پیشنهادی مولف کتاب در یک چشم انداز مناسب دارد. 


توانمندسازی اقتصادایران در بیست گام اثری است که خالق آثاری همچون نقشه راه بزرگ و برنامه جامع تحولدر اقتصاد دستگاهی آن را در برنامه آینده خود دارد و به عنوان جدیدترین اثر از ایننویسنده مراحل اولیه آماده سازی خود را پشت سر می گذارد . در این کتاب که پیش بینیمی شود در قالب یک مجلد بیست جلدی به مخاطبان این نویسنده و پژوهشگر ایرانی  در آینده نزدیک (تا پایان سال یکهزار و چهارصد )عرضه شود . مولف کتاب قصد دارد تا با پرداختن به ظرفیت های موجود درکشور در حوزههای مختلف انرژی ، صنعت و معدن ، منابع زیر زمینی با استعداد استخراج و فرآوری ،کشاورزی و دامپروری و. سایر ظرفیت هادر انطباق با الگوهای مورد بهره برداری درکشورهای توسعه یافته درقالب شیوه ای  نوین بهعواملی بپردازد که از جمله عوامل تاثیرگذار در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی کشور ازدیدگاه این محقق و پژوهشگر ایرانی تلقی می شود.


خالق آثار پرمخاطبی همچون برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرد اورایس و  نقشه راه بزرگ که با جاذبه های خاص خود درنمایشگاه های بین المللی کتاب از جمله آثار موفق در عرضه به مخاطبان خود بوده اند،در این مجلد بیست جلدی  قصد دارد تا باپرداختن به چشم انداز آینده اقتصاد ایران و جایگاه آن در سطح جامعه جهانی بهرویدادهایی بپردازد که از جمله رویدادهای قابل پیش بینی در اقتصاد ایران  با بهره برداری از بیست گام توانمندسازی  در یک آرایش اقتصادی مناسب می باشد.


با بررسیسوابق  اجرائی نویسنده و پژوهشگر ایرانی (مولفکتاب ) در قالب آموزش ، پژوهش ، مشاوره ، طراحی الگو وهدایت پروژه های بهبود در مجموعه های معظم صنعتی ، خدماتی و برخیدستگاه های اجرائی کشور در طی سال ها سابقه اجرا و چاپ آثار ، مقالات و همکاری با مراکزدانشگاهی کشور درقالب انتقال دانش در حوزه پژوهش های کاربردی ، این نکته قابل تاملاست که ایشان قصد دارد تا با پرداختن به تازه های پژوهش در حوزه مدیریت واقتصاد وکاربردی سازی آن به برقراری ارتباط با مخاطبان خود در قالب انتقال دانش حاصل ازاین یافته ها بپردازد.


خدماتی که باچاپ ونشر آثاری همچون " نقشه راه بزرگ "با رویکرد معماری راهبردی تحول در حوزه کلان اقتصادی کشور توانست به جایگاهیارزشمند در بین مراکز معتبر پژوهشی در این حوزه دست یابد. ویا چاپ و نشر آثاریهمچون " برنامه ریزی استراتژیک ومدیریت عملکرداورایس " که با رویکرد ترسیم سند راهبردی تحول در سازمان و انطباق آنبا شیوه ای نوین در برنامه ریزی ، ارزیابی ، تحلیل و مدیریت عملکرد درحوزه سازمانو سرمایه انسانی موجود در آن توانست مخاطبان بسیاری را در داخل و خارج از کشور با  اندیشه ها و تفکر این نویسنده در این حوزه آشناکند.


از جمله آثار بهچاپ رسیده توسط این نویسنده می توان به آثاری همچون " ارزیابی و پرورش رهبران آینده در سازمان "اشاره کرد که با استقبال مجموعه های معتبر پژوهشی درداخل و خارج از کشور مواجه شدو یا اثر جدید این نویسنده ( مجموعه در حال تکمیل )که بر برنامه ریزی اقداماتبهبود با رویکرد حل مسائل موجود درمجموعه های صنعتی ، خدماتی و دستگاه های اجرائیکشور با استفاده از " کلینیک حل مسئله" در سازمان تمرکز دارد، و درقالب تبادل دانش با برخی مراکز معتبر پژوهشی در داخلو خارج از کشور با استقبال این مراکز مواجه شده است.


آثاری همچون" برنامه جامع تحول دراقتصاد دستگاهی "که با تمرکز بر جدیدترین الگوهای بکار گرفته شده در کشورهای توسعه یافته بیان ازتمرکز بر عواملی همچون ارتقای کیفیت سرمایه انسانی ، کاهش قیمت تمام شده ، چابکسازی روند اجرا در فرآیندهای اصلی و استانداردسازی اقدامات در حوزه برنامه ریزی ومدیریت تحول در اقتصاد دستگاهی دارد. رویکردی که بیان از اندیشه ها و تمرکز دانشایرانی در طراحی الگوی توسعه دارد و تصویری مناسب را از عملکرد نویسنده و پژوهشگرایرانی برای مراکز معتبر پژوهشی در داخل و خارج از کشور ترسیم نماید.


حال این نویسندهو پژوهشگر ایرانی با مشاهده نیازمندی های کشور در حوزه اقتصاد و شکوفائی آن قصددارد تا جدید ترین اثر خود را که محصول مطالعه ، کسب تجربیات ارزشمند اجرا و تبادلدانش با اساتید این حوزه  می باشد رادرقالب یک مجلد بیست جلدی در اختیار جامعه مخاطبان خود قرار دهد.


خالق کتاب نقشهراه بزرگ ، در معرفی مجموعه جدید خود ضمن اشاره به ویژگی های الگوی توسعه اقتصادیدر کشورهائی همچون ژاپن ، چین و مای آن را مرهون خدمات معمارانی همچون دونگ شیائو پینگ :معمار اقتصاد چین نوین ، ماتسوشیتا : بنیان گذار پاناسونیک و یکی از معماراناقتصادی ژاپن و ماهاتیر محمد: خلاق و معماراقتصاد نوین مای معرفی می کند. و در ادامه ضمن اشاره به تحقیقات دامنه دار خوددر بررسی الگوهای اقتصادی در کشورهای توسعه یافته ، الگوهای ارائه شده از سوی اینمعماران را در قالب پنج جلدی دونگ شیائوپینگ و یا سه جلدی معرف اقدامات ماتسوشیتارا همراه با آثار ، مقالات و گزارشات مربوط به اقدامات صورت پذیرفته توسط اینمعماران در سه کشور مورد نظر را به عنوان مراجع مطالعاتی خود در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی هایکشور » علاوه بر سایر مراجع معرفی می کند.


برخی منابع و مراجع مورد بهره برداریتالیف اقتصاد ایران: ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعه توانمندی های کشور :

برخیمنابع خارجی :

از جمله منابع ومراجع مورد بررسی در قالب مطالعات تطبیقی توسط مولف کتاب می توان به آثار ارائهشده از سوی دونگ شیائوپینگ معمار اقتصاد چین نوین (مجموعه پنج جلدی ، آثار ، مقالات و) ماتسوشیتابنیان گذار پاناسونیک و یکی از معماران اقتصاد ژاپن (مجموعه سه جلدی ، آثار، مقالات و. ) دیدگاه ها و اقدامات ماهاتیر محمدخلاق و معمار اقتصاد مای ( مجموعه گزارشات ،آثار ، مقالات و.) ، آثار وامتیازات معجزه رودهان » در کشور کره جنوبیکه موجبات عبور این کشور را از رکود اقتصادی سال های قبل از توسعه و پیوستن بهکشورهای  گروه بیست را پس از اجرای برنامههای توسعه فراهم آورد، آثار و امتیازات اجرای برنامه توسعه در گروه صنعتی تویوتاکه در قالب کتاب راه موفقیت تویوتا به چاپ رسیده است ،و. سایر مراجع تخصصی درحوزه موفقیت های مشاهده شده در شرق آسیا که از جمله بخشی از مراجع مورد نظر در آمادهسازی مجموعه بیست جلدی تالیف مورد نظر می باشد.


از جمله دیگرمراجع مورد نظر در آماده سازی کتاب اقتصاد ایران :ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور» می توان به الگوهایانطباقی توسعه اقتصادصنعتی آلمان (آثار ،مقالات ، گزارشات اقدامات مجموعه هایصنعتی به عنوان نمونه : امتیازات اجرای برنامه توسعه در بی . ام .دبلیو و.)اشاره کرد. الگوهایی که بیان از توسعه اقتصاد صنعتی در کشور آلمان بعد از جنگجهانی دارد و موجبات عبور این اقتصاد را از مشکلات پیش رو و دستیابی به موفقیت هایخاص خود در برنامه توسعه صنعتی کشور آلمان فراهم آورد و توانست این کشور را به اقتصادیپویا در اروپا تبدیل کند .رویکردی که آن را درقالب یک اقتصاد الگو در کانون توجهکشورهای اروپای شرقی قرار داد،و با تمرکز بر الگوی مورد بهره برداری دراین کشور درقالب شیوه نامه های کاربردی  توانست باپرداختن به مفاهیمی همچون تقویت صادرات ، ارتقای دانش سرمایه انسانی و ت های پولی و مالی و در برقراری ارتباط با سایرکشورهای اروپای شرقی ( فنلاند ، دانمارک و. ) همواره نقشی الگو را برای برنامههای توسعه اقتصادی در این کشور ایفا نماید.


از جمله دیگرمراجع خارجی این کتاب می توان به منابع و مراجع مورد بررسی مولف کتاب در قالبموفقیت کشورهای اروپای شرقی در حوزه های کشاورزی ، دامپروری و توسعه صنایع وابسته، انرژی های تجدیدپذیر ( آب ، باد ، خاک ، ژئوترمیک و.) همراه با شیوه های نوینمدیریت منابع آب و با بهره برداری از جدیدترین شیوه های مورد نظر اشاره کرد.رویکردی که بر گرفته از آثار موفقیت های کشورهای اروپای شرقی ( دانمارک ، هلند ،ایسلند، نروژ، فنلاند و) در بهره برداری از منابع نوین انرژی های پاک می باشد .کشورهایی کوچک با ظرفیت های محدود ولی ثرتمند دربهره برداری از شیوه های نوینمدیریت منابع (آب ، خاک ،باد ، انرژی های تجدید پذیر و) که در ترسیم الگو واجرای برنامه های توسعه اقتصادی از جمله صنعت بازیافت نیز دارای موفقیت های خاصخود بوده است.


و .سایر مراجعارزشمند انطباقی الگوی موفقیت و توسعه صنعتی که در حوزه های مختلف انرژی ، حمل ونقل ، کشاورزی و دامپروری ، صنایع مادر و صنایع تبدیلی وابسته در پائین دست دارایویژگی های خاص خود می باشدو همراه با الگوهای اقتصادی بکار گرفته شده بیان از دستیابیبه موفقیت های قابل توجه در اقتصادهای پیشرو در کشورهای توسعه یافته دارد.

 

 برخی منابع داخلی  :

از جمله دیگرمراجع مورد بهره برداری در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعهتوانمندی های کشور » می توان به منابع اصلی بررسی ظرفیت ها ی موجود در جغرافیایاقتصادی کشور (ظرفیت های منطقه ای ، استانی و کشوری ) اشاره کرد. ظرفیت هایی که دردسته بندی های خاص خود به تفکیک مورد توجه قرار گرفته و بیان از استعداد بالایکشور در برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد اقتصاد با بهره برداری از بیست گامتوانمندسازی اقتصاد  در حوزه های مختلفصنعت و معدن، انرژی ، کشاورزی ، دامپروری ، بهداشت ، پروژه های عمرانی با ظرفیتتوسعه زیرساخت ، توسعه حمل و نقل و ترانزیت کالا ، توسعه زیرساخت ها ، ارتباطات وفناوری اطلاعات ، خدمات فنی و مهندسی و سایر حوزه ها دارد.


قوانین، تهای کلی و سایر اامات قانونی و دولتی از جمله مراجعی است که در ترسیمالگوی توسعه اقتصادی مورد نظر مولف در کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگووبرنامه توسعه توانمندی های کشور » مورد توجه قرارگرفته است.


 و. سایر مراجعی که در کتاب با معرفی آن هابه ویژگی های بهره برداری از این منابع و مراجع معتبر علمی پرداخته می شود.


از جمله مراجعیکه به عنوان مراجع اصلی مورد مطالعه در دامنه تحقیق مولف این کتاب در یک شکلتکمیلی مورد توجه قرار می گیرد ، می توان به آثار تحقیقات این نویسنده در حوزهبررسی ظرفیت های موجود درکشور در شکل منطقه ای ، کشوری و استانی اشاره کرد. ظرفیتهایی که در ترسیم الگوی توسعه اقتصادی مورد توجه این محقق و پژوهشگر ایرانی از نقشقابل توجهی برخوردار بوده و بیان از توجه و تمرکز این نویسنده بر ظرفیت های موجودو چگونگی نحوه بارور سازی و توانمندسازی اقتصاد با استفاده از این ظرفیت ها دارد. رویکردیکه در انطباق با ت های کلی کشور در حوزه مقاوم سازی اقتصاد ایران و عبور ازاقتصاد تک محصولی انطباق داشته و برای اولین بار در کشور به معرفی ظرفیت های جایگزیناقتصاد تک محصولی در قالب سیزده محصول جایگزین در شکلی خاص در جغرافیای اقتصادایران می پردازد.


کتاب اقتصاد ایران : ظرفیت ها ، الگو و برنامه توسعه توانمندیهای کشور » با رویکرد استعاری بیست گام توانمندسازی اقتصاد ایران از جملهآثاری است که در قالب یک مجلد بیست جلدی به عنوان بزرگترین نسخه تالیف در این حوزهبه نتایج مطالعات و ظرفیت هایی در کشور می پردازد که محصول تحقیق ، پژوهش وپیشنهادات خالق این مجموعه در قالب ترسیم الگوی توسعه اقتصادی و بهره مندی از بیستگام توانمندسازی اقتصاد ایران در یک آرایش اقتصادی مناسب می باشد.


در این مجموعهکه با مطالعه بر الگوهای مختلف توسعه اقتصادی در کشورهای توسعه یافته (ژاپن ، چین، مای ، آلمان و) و بررسی انطباقی آن با ظرفیت های موجود در کشوربه چگونگینحوه طراحی الگوی توسعه اقتصادی با درنظر گرفتن ت های کلی و اسناد بالادستی درحوزه اقتصاد می پردازد. نویسنده و پژوهشگر ایرانی (مولف) کتاب قصد دارد با پرداختنبه شیوه ای نوین در معماری راهبردی تحول در اقتصاد به توانمندسازی اقتصادایران دربیست گام اصلی بپردازد. رویکردی که از جمله موارد مشابه آن را می توان در قالبآثار ارائه شده از سوی اندیشمندان حوزه برنامه ریزی و توسعه بهبود عملکرد اقتصادیدر کشورهایی همچون ژاپن توسط ماتسوشیتا ،چین توسط دونگ شیائوپینگ، مای توسطماهاتیر محمدو بسیاری از کشورهای توسعه یافته مشاهده کرد.


بر همین اساس باتوجه به مطالعات بعمل آمده بر چگونگی نحوه شکل گیری برنامه تحول در اقتصادهای موفقدر سطح جامعه جهانی که هرکدام با توجه به جغرافیایاقتصاد ، اقلیم منطقه ای ، منابع و ظرفیت های موجود دارای ویژگی های خاص خود می باشد . از جمله منابع مطالعاتی که درقالب بومی سازی دانش تحول در اقتصاد ایران مورد توجه قرار گرفت می توان به اقداماتصورت پذیرفته توسط نویسنده و پژوهشگر ایرانی در بررسی ظرفیت های موجود درکشور وانطباق آن با جغرافیای اقتصاد ، اقلیم منطقه ای ،همجواری با پانزده کشور همسایه به عنوانبازاری مناسب برای محصولات صادراتی ، شرایط ترانزیتی حملکالا از جنوب (خلیج فارس ) به شمال (کشورهای حاشیه دریای خزر ) به عنوان یکمزیت اقتصادی برای تامین کالاهای مورد نیاز در کشورهای آسیای میانه وغرب به شرق بهعنوان کریدور ارتباطی حمل کالا و سایر ظرفیت های جغرافیائی اقتصاد ایران .اشاره کرد. ظرفیت هایی که علاوه بر منابع زیر زمینی ، معادن و. در جغرافیایاقتصاد ایران از جمله مزیت های این اقتصاد نسبت به سایر کشورهای مورد مطالعه درارزیابی اولیه برنامه تحول اقتصادی تلقی می شود و به عنوان مزیت های یک اقتصادپویا می تواند علاوه بر سایر ظرفیت های موجود دراقتصاد ایران مورد توجه قرار گیرد.


بهره برداری از مراجعمطالعاتی ارزشمند که به چگونگی نحوه ظرفیت سازی در اقتصاد کشورهای صنعتی همچون آلمان و یا اقتصاد کشورهای اروپای شرقی درحوزه ظرفیت سازی در بخش های مختلف کشاورزی وصنایع وابسته به آن می پردازد . از جمله عواملی است که با رویکرد تبادل دانش وبومی سازی نسخه کاربردی آن در قالب دانش بهره برداری از منابع محدود آب ، خاکو. در حوزه کشاورزی و باغداری همراه با شیوه های نوین تولید و گسترش دام وطیورمورد توجه فعالان اقتصادی در حوزه کشاورزی و دامپروری قرار گیرد. رویکردی که میتواند ضمن برنامه ریزی و توسعه ظرفیت های اقتصادی موجبات افزایش سطح اقتدار وکیفیت محصولات تولیدی در کشور را جهت تقویت صادرات به خارج از کشور فراهمآورد.  


اقتصاد ایران:ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش دوم)

اقتصاد ایران ظرفیت ها ، الگو وبرنامه توسعه توانمندی های کشور « توانمندسازی اقتصاد ایران در بیست گام » بخش اول

بارورسازی پارک های علم وفناوری با بهره برداری ابزاری از کلینیک های حل مسئله

، ,های ,توسعه ,اقتصاد ,کشور ,ظرفیت ,اقتصاد ایران ,از جمله ,در حوزه ,ظرفیت های ,در قالب ,الگوی توسعه اقتصادی ,اقتصاد ایران ظرفیت ,کشورهای توسعه یافته ,ترسیم الگوی توسعه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

seiblubacir رفیق بی کلک بهارستان گرامیترین شما باتقواترین شماست چت|باران چت|چت باران|چت روم باران پیام آوران عاشورا - شهدای سرچاه bulllasucin Travis's life دوره عالی مدیریت حرفه ای کسب و کار DBA Bobby's collection